Дали треба да ги оставам личните податоци ако туристичката агенција го побара тоа од мене?

Дали треба да ги оставам личните податоци ако туристичката агенција го побара тоа од мене?

Нашата публика праша кои лични податоци е безбедно да се остават на туристичките агенции. Игор Кузевски од Дирекцијата за заштита...

Дали стереотипите за жените во медиумите можеме да ги наречеме лажни вести?

Дали стереотипите за жените во медиумите можеме да ги наречеме лажни вести?

Публиката ја интересираше дали стереотипите во медиумите се еден вид лажни вести. Не можеме така директно да ги наречеме лажни...

Дали да ги дадам моите лични податоци на барање на банката преку мејл?

Дали да ги дадам моите лични податоци на барање на банката преку мејл?

Краткиот одговор е не, вели Игор Кузевски, заменик директор на Дирекцијата за заштита на лични податоци. Тој ни одговори зошто...

Зошто на училиште не учиме за дигитална писменост со која се соочуваме секој ден?

Зошто на училиште не учиме за дигитална писменост со која се соочуваме секој ден?

За време на Неделата против лажните вести средношколците прашаа зошто во училиште не учат дигитална писменост. На нивното прашање одговори...