Дали лажни вести може да разликуваме во секој вид известување или се само поврзани со политиката?

Дали лажни вести може да разликуваме во секој вид известување или се само поврзани со политиката?

Лажните информации можеме да ги најдеме во секоја сфера, не е само во политиката, вели Марина Тунева од Советот на...