Како да препознаеш пропаганда

Пропагандата е комуникациска техника што се користи за да се изманипулира јавноста и да се промени нејзиното мислење или однесување во корист на пропагандистот. Дознај како пропагандата се шири најлесно и кои се нејзините основни инструменти.

Погледни го видеото и #Прашај.