Материјали

ПАЗИ СИТУАЦИЈА!

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО ИНСТРУМЕНТИТЕ И МЕХАНИЗМИТЕ СО КОИ МОЖЕТЕ ДА РЕАГИРАТЕ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ И НАРУШУВАЊАТА НА ЕТИКАТА ВО МЕДИУМИТЕ.

И НОВИНАРИТЕ ГРЕШАТ

НОВИНАРИТЕ ИМААТ ОБВРСКА ДА БИДАТ ОТЧЕТНИ И ТРАНСПАРЕНТНИ. ТОА МЕЃУ ДРУГОТО ЗНАЧИ И ДА ПРИЗНААТ КОГА ГРЕШАТ

ИНФОГРАФИЦИ

НАУЧИ ПОВЕЌЕ ЗА ПИСМЕНОСТ ЗА ВЕСТИ И ЗА ДИГИТАЛНА ПИСМЕНОСТ

КВИЗОВИ

ПРОЧИТАЈ ЈА ВЕСТА И ДОЗНАЈ ДАЛИ ГИ ЗНАЕШ НОВИНАРСКИТЕ ПРИНЦИПИ И СТАНДАРДИ