Видеа

МОЈОТ ОНЛАЈН ЖИВОТ

ОСУМ МЛАДИ ЛУЃЕ ВО НИВНИТЕ ДИГИТАЛНИ ВИДЕО ДНЕВНИЦИ НИ ГО РАСКАЖУВААТ НИВНИОТ ОНЛАЈН ЖИВОТ ОДНОСНО КОИ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ НАЈЧЕСТО ГИ КОРИСТАТ И ЗА ШТО, КОЛКУ ВРЕМЕ ПОМИНУВААТ НА ИНТЕРНЕТ, ШТО НАЈМНОГУ ГЛЕДААТ ИТН.

ДИГИТАЛНА ДЕТОКСИКАЦИЈА

ЗАМОЛИВМЕ ТРОЈЦА МЛАДИ ЛУЃЕ ДА ГО НАПРАВАТ НЕВОЗМОЖНОТО И ДА ПОМИНАТ ЕДЕН БЕЗ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ, КОМПЈУТЕР, ТЕЛЕФОН И ТЕЛЕВИЗИЈА ОДНОСНО ДА НАПРАВАТ ДИГИТАЛНА ДЕТОКСИКАЦИЈА. ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ТИЕ ЈА ПОМИНАА ДИГИТАЛНАТА ДЕТОКСИКАЦИЈА.

ДИГИТАЛНА ИНТОКСИКАЦИЈА

НОВКО

НОВКО Е НАШИОТ ДЕТЕКТИВ ЗА ОТКРИВАЊЕ ЛАГИ, ДЕЗИНФОРМАЦИИ И РАЗНИ ФОРМИ НА МАНИПУЛАЦИИ ВО ВЕСТИТЕ

ПАЗИ СИТУАЦИЈА!

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО ИНСТРУМЕНТИТЕ И МЕХАНИЗМИТЕ СО КОИ МОЖЕТЕ ДА РЕАГИРАТЕ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ, ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ И НАРУШУВАЊАТА НА ЕТИКАТА ВО МЕДИУМИТЕ.

ПУБЛИКАТА ПРАШУВА

ЗОШТО НА УЧИЛИШТЕ НЕ УЧИМЕ ЗА ДИГИТАЛНА ПИСМЕНОСТ? КОЈ ИМ ЈА ДАВА РАБОТАТА НА НОВИНАРИТЕ? ДАЛИ Е БЕЗБЕДНО ДА ГИ ДАДАМ СВОИТЕ ПОДАТОЦИ НА ФИРМИ КОИ ПРОДАВААТ НА ИНТЕРНЕТ? ОВА СЕ ДЕЛ ОД ПРАШАЊАТА ШТО ГИ ДОБИВМЕ ЗА ВРЕМЕ НА НЕДЕЛАТА ПРОТИВ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ. ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОДГОВОРИТЕ НА ОВИЕ И МНОГУ ДРУГИ ПРАШАЊА КОИ ЈА ЗАСЕГАА НАШАТА ПУБЛИКА.

И НОВИНАРИТЕ ГРЕШАТ

НОВИНАРИТЕ ИМААТ ОБВРСКА ДА БИДАТ ОТЧЕТНИ И ТРАНСПАРЕНТНИ. ТОА МЕЃУ ДРУГОТО ЗНАЧИ И ДА ПРИЗНААТ КОГА ГРЕШАТ

ГРАЃАНСКИОТ СЕКТОР КАКО ЕФИКАСЕН КОМУНИКАТОР

ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА МЕДИУМСКАТА ПИСМЕНОСТ

МЕДИАНА

МЕДИАНА НИ КАЖУВА КАКО СТАНЕМЕ МЕДИУМСКИ ПИСМЕНИ, КАКО КРИТИЧКИ ДА ИМ ПРИСТАПУВАМЕ НА ИНФОРМАЦИИТЕ, НО ИСТОВРЕМЕНО И КАКО ДА ГИ УПОТРЕБИМЕ МЕДИУМИТЕ ЗА ДА НАПРАВИМЕ ПРОМЕНА

ВЕБИНАРИ

ИКС ОРГАНИЗИРАШЕ НЕКОЛКУ ПРЕДАВАЊА ВО РАМКИ НА #НЕДЕЛАПРОТИВЛАЖНИВЕСТИ

АЈ НА КАФЕ ВО ЖИВО

ВО РАМКИ НА #НЕДЕЛАПРОТИВЛАЖНИВЕСТИ, ИКС ОРГАНИЗИРА ДЕБАТА СО РАЗЛИЧНИ ПРОФИЛИ НА СОГОВОРНИЦИ НА ТЕМИ ЗА ПРЕДИЗВИЦИТЕ СО КОИ СЕ СООЧУВААТ НОВИНАРИТЕ, РАСТЕЧКИОТ ТРЕНД ЗА ОНЛАЈН КОНЗУМЕРИЗАМ

МЕДИУМИТЕ – АЛАТКА ЗА ПРОМЕНИ

МЕДИУМИТЕ СЕ МОЌНА И ЛЕСНО ДОСТАПНА АЛАТКА ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ОПШТЕСТВЕНА ПРОМЕНА. ЕВЕ КАКО МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ

ДР. ДРАГАН

Д-Р ДРАГАН, ЕКСПЕРТОТ МАНИПУЛАТОР НЕ’ ВНЕСУВА ВО СВЕТОТ НА ПРОПАГАНДНАТА МАШИНЕРИЈА И ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ КОИ ГИ ЧИТАМЕ НА НАСЛОВНИТЕ СТРАНИ. ВИДЕАТА ГИ ПРОДУЦИРАШЕ МАКЕДОНСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА МЕДИУМИ