Вебинари

Запомнете, Интернетот памти

Она што еднаш ќе се стави на Интернет останува засекогаш, вели ИТ инженерот Владислав Бидиков. Во едночасовното интерактивно онлајн предавање со него разговаравме што е тоа што Интернетот го памти, за што се користат тие податоци, но и како да си ја заштитиме нашата приватноста онлајн.

Владислав Бидиков: Одржувајте сајбер хигиена

Во едночасовното онлајн предавање, ИТ инженерот Владислав Бидиков ни ги престави преку примери небезбедните содржини кои демнат на Интернет, но и алатки како да ги препознаеме истите. Исто така, тој сподели и совети како да одржуваме сајбер хигиена. Погледни го вебинарот и дознај како да се заштитиш онлајн.