И новинарите грешат: Сашка Цветковска

Проверка на фактите е основното новинарско правило. Сашка Цветковска од Investigative Reporting Lab Macedonia споделува пропуст кога недоволно ги потврдила фактите известувајќи за сомнителна продажба на земјиште во Охрид, поврзувајќи ја со бизнисмен познат по коруптивни тендери.

„Не е важно какви емоции имате за оние кои пишувате – дали се богати, сиромашни, криминалци или светци, но кога не сте во право – не сте и треба да си ја признаете грешката.“

Албанска верзија