Томислав Георгиев: „И фотографите грешат“

„Тенка е линијата помеѓу заштитата на приватноста и јавниот интерес,“ вели познатиот фоторепортер Томислав Георгиев во најновото сведоштво за #НеделаПротивЛажниВести. Тој се присетува на момент кога во неделникот „Фокус“ објавил експлицитна фотографија од погребот на загинат припадник на безбедносните структури, која дополнително ја зголемила болката кај неговите најблиски. „По тој настан многу повеќе внимавам во такви трагични ситуации,“ вели Томислав.

Албанска верзија