Колку време поминуваат на Твитер

Истражувајќи ги навиките на корисниците на социјалните мрежи ги прашавме испитаниците дали имаат активни профили на социјалните мрежи, а тие имаа прилика да дадат повеќе одговори.

Половина од испитаниците имаат активен профил на Фејсбук (51%), повеќе од четвртина испитаници (26.5%) на Инстаграм, а само 6,3% на Твитер. Од активните твитерџии 26.6% поминуваат помалку од еден час дневно на својот профил, додека една четвртина од нив (25%) поминуваат помеѓу еден и три часа дневно.

#stopdezinformacii #StopFakeNews #СтопЛажниВести #BeCleverOnline #БидиУменОнлајн #СтопДезинформац
#ЕУзаТЕБЕ #ИКС