Право на субјективно мислење на новинарите и уредниците

Дали е во ред уредникот во најавата на видео прилогот да даде лично мислење и квалификации за судски спор во кој сум засегнат. Дозволиво ли е новинар да изнесува лични мислења и коментари? Одговара Мирче Адамчевски од СЕММ.