Злоупотреба на деца за политички цели

Супер сончево време, чист воздух, ги грабнуваш децата и надвор на прошетка. Се разминувате со група луѓе со транспаренти „Долу влада!“ и развеани партиски знамиња. Поминувате покрај нив, без да забележиш дека има фоторепортери наоколу. И така среќни, задоволни после цел ден шетање, по пат си купуваш од вечерните весници и ги гледаш твоите деца на насловната страница со наслов – „И децата протестираа против Владата“. И сега чаре?