Дали лажни вести може да разликуваме во секој вид известување или се само поврзани со политиката?

Лажните информации можеме да ги најдеме во секоја сфера, не е само во политиката, вели Марина Тунева од Советот на етика во медиумите, посочувајќи ги дезинформациите околу корона вирусот кои се шират изминатите неколку месеци.