На кого да му верувам, на телевизиите, на дигиталните медиуми или на Фејсбук страните?

Факт е дека многу често, лажни информации и дезинформации знаат да се шират на социјалните мрежи, па понатаму да се пренесат во онлајн медиумите, а од таму да ги преземат и некои традиционалните медиуми. Меѓутоа ако знаеме како да ги провериме информациите тогаш ќе знаеме и на кој извор да му веруваме, вели Марина Тунева од Советот на етика во медиумите.