Зошто на училиште не учиме за дигитална писменост со која се соочуваме секој ден?

За време на Неделата против лажните вести средношколците прашаа зошто во училиште не учат дигитална писменост. На нивното прашање одговори Гордана Јанакиевска од Бирото за развој на образованието.