Биди безбеден онлајн: Алатки за откривање небезбедни содржини

Време: 22 октомври (четврток) 2020 година, 13 – 14 часот

Предавач­: Владислав Бидиков, ИТ инженер од ФИНКИ

Како комуницираме онлајн? Како да препознаеме небезбедни содржини? Кои алатки може да ги искористиме за да детектираме небезбедни содржи?

Следете го онлајн предавањето со Владислав Бидиков, ИТ инженер од ФИНКИ и научете како безбедно да пребарувате онлајн.

За предавачот:

Владислав Бидиков е искусен систем администратор на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), мрежен инженер и специјалист за безбедност. Неговите области на истражување и интерес вклучуваат: сајбер безбедност, Cloud сервиси, компјутерски мрежи, технологии на нови сервери, Интернет на нештата и заштита на личните податоци.

Неговата област на работа е и менторство на талентирани млади и проблеми со приватноста поврзани со безбедно користење на Интернетот.

 

Пријавете се: