Мојот онлајн живот: Рамизе Рамадани

Рамизе Рамадани е ученичка во средното медицинско училиште „Гостивар“. Во својот дигитален дневник таа ни раскажа како изгледа нејзиното онлајн секојдневие, кои социјални мрежи ги користи, но и сподели корисни совети како може да провериме изворите на информации. Рамизе е носталгична по времето кога се играше плочка, ластик и брканица и затоа нѐ предизвика сите да го напуштиме „аватарскиот свет“ во кој живееме и барем една недела да поминеме без социјалните мрежи.

Албанска верзија