Како може да пријавам лажен профил на Инстаграм?

Се почесто на социјалните мрежи се сретнуваме со лажни профили, па нашата публика ја интересираше каде може да пријави лажен профил на Инстаграм. Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните податоци ни одговори на ова прашање.