Како да бидеме сигурни дека онлајн трансакцијата е безбедна?

Сите компании коишто вршат онлајн продажба се обврзани со закон да ја гарантираат безбедноста на обработката на вашите лични податоци. Затоа секогаш користете легитимни и безбедни веб-страници коишто имаат ознака ‘https’, вели Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните податоци. Погледни го видеото и дознај повеќе.