Колку време е потребно да се направи истражувачка новинарска сторија?

Публиката ја интересираше како се прави истражувачка сторија и колку време е потребно. Новинарката од IRL.mk, Маја Јовановска ги објасни чекорите во процесот на подготовка на една ваква новинарска сторија.