Што значат и како влијаат ‘колачињата’ што секој веб сајт бара да ги прифатиме?

„Http“ колаче е мал податок којшто го испраќа веб-страницата и се чува на компјутерот на корисникот од страна на прелистувачот. Тоа е осмислено за да запомни одредени информации како не пример предмети коишто сте ги купиле онлајн, вели Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните податоци. Погледни го видеото и дознај повеќе за функцијата на ‘колачињата’.