Како да поднесеш претставка до АВМУ?

Забележа несоодветно категоризирана програма на телевизија, содржини кои дискриминираат и повредуваат нечии права, нарушување на правилата за рекламирање. Се прашуваш каде и како може да реагираш за овие прекршувања? Одговорот е со поднесување претставка до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) само следи ги овие чекори. А доколку сакаш да се информираш повеќе кликни тука.