Нудиме квиз од вести што ги објавија домашните информативни портали за пандемијата во земјава. Кликни на линкот и дознај дали умееш да препознаеш информација на која може да ѝ се верува и зошто, дали е скриена реклама или пак е коментар, односно став на новинарот.

1. Онлајн медиумот com објави совети што треба да направите за да не го пренесете коронавирусот дома. Дали е во прашање став - мислење или пак се работи за вест –информација?

1. Онлајн медиумот com објави совети што треба да направите за да не го пренесете коронавирусот дома. Дали е во прашање став - мислење или пак се работи за вест –информација?

Leave a Reply

Your email address will not be published.