Нудиме квиз од вести што ги објавија домашните информативни портали за пандемијата во земјава. Кликни на линкот и дознај дали умееш да препознаеш информација на која може да ѝ се верува и зошто, дали е скриена реклама или пак е коментар, односно став на новинарот.

1. Порталот frontline.mk објави текст со фотографија на која потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски се гледа во друштво со поранешниот претседател Ѓорге Иванов на средба во кафе-бар за време на изборната кампања. Фотографијата со своја изјава претходно ја споделил Николоски на социјалните мрежи од каде што ја презел порталот.

Дали станува збор за вест – информација, за став – мислење на порталот или за „нешто помеѓу“?

1. Погледајте ги внимателно фотографиите и текстот на онлајн медиумот times.com.mk за време на изборната кампања на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово.

Leave a Reply

Your email address will not be published.