Јавниот сервис во време на корона

Јавниот сервис во време на корона

МРТ ја прилагоди својата програмска шема на вонредната состојба предизвикана од коронавирусот. Но покрај дневно-информативните изданија и пренесувањето на прес-конференциите...

Топ 10 дигитални алатки за полесно учење и работење во време на изолација

Топ 10 дигитални алатки за полесно учење и работење во време на изолација

Во услови кога сме заробени дома поради коронавирусот, учењето и професионалниот ангажман, кои бараат меѓусебна комуникација, неопходно е да се одвиваат преку интернет. Какви веб апликации постојат за организирање онлајн видео-конференции, интерактивно учење и оценување во училиштата и сл.?

  • 1
  • 2