Колку време е потребно да се направи истражувачка новинарска сторија?

Колку време е потребно да се направи истражувачка новинарска сторија?

Публиката ја интересираше како се прави истражувачка сторија и колку време е потребно. Новинарката од IRL.mk, Маја Јовановска ги објасни...

Дали електронското новинарство ќе го замени пишаното?

Дали електронското новинарство ќе го замени пишаното?

Електронското новинарство веќе го надминува пишаното новинарство во смисла дека е побрзо, дека полесно се доаѓа до информација, дека веќе...

Што значат и како влијаат ‘колачињата’ што секој веб сајт бара да ги прифатиме?

Што значат и како влијаат ‘колачињата’ што секој веб сајт бара да ги прифатиме?

„Http“ колаче е мал податок којшто го испраќа веб-страницата и се чува на компјутерот на корисникот од страна на прелистувачот....

Дали постои вистински начин да се заштитиме доколку нашите податоци завршат во погрешни раце?

Дали постои вистински начин да се заштитиме доколку нашите податоци завршат во погрешни раце?

Публиката ја интересираше кака може да се заштитиме доколку нашите лични податоци се злоупотребени. На ова прашање ни одговори Емилија...

Како да бидеме сигурни дека онлајн трансакцијата е безбедна?

Како да бидеме сигурни дека онлајн трансакцијата е безбедна?

Сите компании коишто вршат онлајн продажба се обврзани со закон да ја гарантираат безбедноста на обработката на вашите лични податоци....

Како најдобро да ги заштитам личните податоци на Интернет?

Како најдобро да ги заштитам личните податоци на Интернет?

Секогаш прочитајте ги поставките за приватност на вашите апликации и доколку бараат непотребни согласности никогаш не ги давајте, вели Емилија...