Дали е безбедно да ги дадам своите лични податоци на фирми кои продаваат на интернет?

Дали е безбедно да ги дадам своите лични податоци на фирми кои продаваат на интернет?

Да, но зависи во кој случај и зависи кои категории на лични податоци, Игор Кузевски, заменик директор на Дирекцијата за...

На кого да му верувам, на телевизиите, на дигиталните медиуми или на Фејсбук страните?

На кого да му верувам, на телевизиите, на дигиталните медиуми или на Фејсбук страните?

Факт е дека многу често, лажни информации и дезинформации знаат да се шират на социјалните мрежи, па понатаму да се...

Дали треба да ги оставам личните податоци ако туристичката агенција го побара тоа од мене?

Дали треба да ги оставам личните податоци ако туристичката агенција го побара тоа од мене?

Нашата публика праша кои лични податоци е безбедно да се остават на туристичките агенции. Игор Кузевски од Дирекцијата за заштита...

Дали стереотипите за жените во медиумите можеме да ги наречеме лажни вести?

Дали стереотипите за жените во медиумите можеме да ги наречеме лажни вести?

Публиката ја интересираше дали стереотипите во медиумите се еден вид лажни вести. Не можеме така директно да ги наречеме лажни...

Дали да ги дадам моите лични податоци на барање на банката преку мејл?

Дали да ги дадам моите лични податоци на барање на банката преку мејл?

Краткиот одговор е не, вели Игор Кузевски, заменик директор на Дирекцијата за заштита на лични податоци. Тој ни одговори зошто...

  • 1
  • 2